Tango škola Juan D'Arienzo

Argentinski Tango je:

- prekrasan

- opasan

- ples nad plesovima

Zašto?

Da je tango prekrasan nije potrebno posebno objašnjavati jer dovoljno je vidjeti očaranost ljudi kada gledaju tango plesače. Međutim, ta očaranost nije niti blizu onoj koju počinjete osjećati kada sami radite prve korake u koje vas vodi učitelj ili iskusan partner.

Da je tango opasan, to znaju mnogi koji su mu prišli bliže, plešu ga ili se samo druže s plesačima. Opasan je na razne načine od kojih navodimo samo one najčešće i najvidljivije:

Prepun je strasti koja se može oteti kontroli i poletjeti u (ne)željenim opasnim smjerovima.

Toliko je bogat i velik da su se mnogi trajno i beznadno pogubili u njegovim zavodljivim bespućima.

Uz lošu poduku izaziva žestoke, ponekad i tragične, sukobe među partnerima (osobito ako su uz plesne i bračni).

Ples nad plesovima jer, za razliku od ostalih plesova, u njemu se ne uče koraci nego suptilni jezik tijela koji, kad vam jednom uđe pod kožu i shvatite koliko je bogat, imate potrebu usavršavati do kraja života a zadovoljstvo koje iz toga dobivate je neizmjerno.

U tangu žena još više postaje ženom a muškarac muškarcem.

On nas uči voditi, prepuštati se, donositi važne odluke u djeliću sekunde, biti nježan, pažljiv i odlučan, dublje osjećati sebe i druge...

Zagrljaj u tangu nije ukočeno plesno držanje nego pravi strastveni zagrljaj iz kojega se uz božansku glazbu rađaju čuda.

Poduka u školi argentinskog tanga Juan D'Arienzo temelji se na postupnosti i osluškivanju svakog učenika pojedinačno s ciljem da se od samog početka osjećate dobro i opušteno usvajajući principe (gramatiku) i rječnik tanga na blag i prirodan način i da Vaše uživanje u tangu počne već s prvim koracima. Bez obzira na kojem stupnja znanja i iskustva se nalazili, cilj je uvijek isti:

Da Vama i s Vama bude lijepo plesati.

I, da budemo do kraja iskreni, valja reći da je tango vrlo zarazan, neusporedivo zarazniji od bilo kojeg do sada pronađenog virusa ili bakterije. Tako je i voditelj škole Juan D'Arienzo, Ivan Živanović (po zanimanju muzikolog i još štošta), već skoro dvadeset godina zaražen jer se usprkos visokoj naobrazbi i navodnoj prosvijećenosti, lakomisleno kretao po mnogim žarištima zaraze. Pandemija tanga traje već preko stotinu godina, a cjepivu niti traga, što mnogi tumače kao svjetsku urotu protiv farmaceutske industrije. U prilog toj tvrdnji ide i podatak da mnogi liječnici već dulje vrijeme za regulaciju krvnog tlaka, parkinsonovu bolest, depresiju i još mnogo toga ne prepisuju lijekove nego argentinski tango. Da stvar bude još gora, tango nije samo zarazan nego izaziva i ovisnost. Teške ovisnike najlakše je prepoznati po izjavama poput ove:

Tango je život, sve ostalo su sitnice.

Dobrodošli u čaroban svijet Argentinskog Tanga!

PRIJAVE I UPISI NA 098 978 4821